Vrijeme: 06:51

Kuhinja #5

Kuhinjski pod ima dimenzije 7\,\text{m} \times 21\,\text{m}. Treba ga popločati kvadratnim pločicama stranice 12 \,\text{dm}. (Pločica koja se prereže kako bi stala na kuhinjski pod smije se ponovno upotrijebiti, čak i rezati). Također, poznato je da je uvijek potrebno iskoristiti 25% više materijala.

Radnici popločavaju sve kuhinje u novoizgrađenoj stambenoj zgradi. Ona ima 11 katova. Na svakom katu (u prizemlju nema stanova) ima 7 stanova, s iznimkom stanova na zadnjem katu koji su u potkrovlju i tamo su samo 4 stana. (Višak pločica iz jednog stana ne koristi se u drugom stanu.)

Ti isti radnici naručuju pločice iz tvornice, koje pakiraju pločice u pakete. U svakom paketu nalaze se 33 pločice. (Stanovi mogu međusobno dijeliti pakete pločica).

Te pakete nose Ante, Boris i Cico, i to baš tim redoslijedom: Ante nosi prvi paket, Boris drugi, Cico treći, Ante četvrti, Boris peti, Cico šesti, Ante sedmi... Također, jadni Cico je dosta šeprtljav. Prvi paket koji donese, donese u cijelosti, drugi razbije, treći donese u cijelosti, četvrti razbije, peti donese u cijelosti... Uzimajući u obzir našeg šeprtljavog Cicu, koliko najmanje paketa treba naručiti iz tvornice?