Time: 09:54

Competition rules

Za registraciju natjecatelja potrebno je imati vlastiti račun na Školjci.

Natjecanje se odvija u četiri kategorije: početnici (5, 6 OŠ), kadeti (7, 8 OŠ), juniori (1, 2 SŠ) i seniori (3, 4 SŠ).

Jedno kolo natjecanja traje mjesec dana. Unutar tog vremena, natjecatelji mogu slati rješenja na 4 postavljena zadatka u svojoj kategoriji.

U prvom kolu svim natjecateljima dostupni su zadaci iz svih kategorija. Prije početka drugog kola natjecatelji odlučuju u kojoj kategoriji natjecanja će sudjelovati. To može biti ,,prirodna'' kategorija po uzrastu ili za jedan ,,viša'' ili ,,niža'' kategorija uz obrazloženje. Na kraju će se bodovati jedino zadaci iz odabrane kategorije (uključujući i bodove iz prvog kola iz odabrane kategorije).

Zadatci iz novog kola postaju vidljivi i dostupni za slanje rješenja prvog dana u mjesecu u 10:00. Rješenja se mogu slati do zadnjeg dana u mjesecu u 23:59.

Rješenja zadataka šalju se putem forme unutar sučelja zadatka. Mogu se pisati u LaTex-u, ali preporučamo slanje fotografije rješenja preko nekog prikladnog servisa (primjerice imgbb: uploadate fotografiju i kao rješenje pošaljete dobiveni link).

Mentori ocjenjuju poslana rješenja na skali 0 - 10 tijekom trajanja kola. Ocjenjivanje će se odvijati u sljedećim vremenskim intervalima: sva rješenja koju su poslana do petka u 23:59 bit će ocijenjena tijekom vikenda; sva rješenja poslana do zadnjeg dana u mjesecu u 23:59 bit će ocijenjena početkom idućeg mjeseca.

Moguće je slati nova rješenja za isti zadatak tijekom cijelog trajanja kola. Konačno će se bodovati samo zadnje poslano rješenje.

Dok su zadatci ,,aktivni'', mentori neće komentirati poslana rješenja i dodijeljene bodove te će odgovorati samo na upite koji se odnose na formulaciju zadataka.

Mentori će sankcionirati neuredno, nerazumljivo, nečitko ili nepregledno zapisana rješenja oduzimanjem bodova.

Svako kopiranje tuđih rješenja bit će strogo kažnjeno, od oduzimanja bodova do diskvalifikacije s natjecanja.

Bodovna lista svih natjecatelja dostupna je klikom na Bodovna lista u izborniku.

Svakom natjecatelju se od završnog broja bodova oduzima broj bodova skupljenih u ,,svom najslabijem'' kolu (onom u kojem je osvojio/la najmanje bodova).

Po završetku zadnjeg kola u svibnju, desetak najbolje plasiranih u svakoj kategoriji kvalificira se na završno natjecanje. Ono će se održavati u prvoj polovici lipnja ,,uživo'' - u vremenski ograničenom periodu i uz online audio-vizualni nadzor. Samo bodovi sa završnog natjecanja određuju konačni poredak natjecatelja unutar kategorije (bodovi s početnog dijela natjecanja se ,,brišu'').

Ako imate dodatnih pitanja, pošaljite nam klikom na Obavijesti u izborniku.